Tina Turner slavi 81. rođendan

S 18 godina Tina Turner je upoznala Ikea Turnera koji joj je dopustio da počne pjevati kao prateći vokal u njegovoj grupi, da bi ubrzo zauzela mjesto glavne pjevačice. Godine 1962. Ike i Tina vjenčaju se u Meksiku, i započinju gotovo vrtoglavi uspon.

Sredinom 70-ih brak između Tine i Ikea se počeo raspadati zbog Ikeovog uživanja droge i njegovog lošeg psihičkog stanja. Godine 1976. usred napola propale turneje, Tina Turner napušta svoga supruga s 36 centi u džepu i jednim malim kovčegom odjeće. Sljedećih šest mjeseci provodi skrivajući se od Ikea i preživljavajući uz pomoć prijatelja.

Nastavljaju se vrlo teške godine. Prisiljena je pjevati po hotelima kako bi skupila novac za dugove i za život. U Europi, međutim, njena popularnost i reputacija “scenske zvijeri” nisu još dokraja nestale, te 1982. uspijeva potpisati ugovor s engleskim Capitolom.

Prvi veliki hit doživljava s pjesmom Let’s Stay Together. Nakon što se pjesma popela do prvog mjesta britanskih ljestvica, Capitol odlučuje riskirati i pružiti joj mogućnost da snimi cijeli album. I tako, 1984. godine, nastaje “najveći comeback u povijesti glazbe”, album Private Dancer. Uz Let’s Stay Together, naravno, album se proslavio s mnogim drugim naslovima, među kojima je vjerojatno najpoznatiji What’s Love Got to Do With It, no tu si i Better Be Good To Me, zatim pjesma Marka Knopflera Private Dancer, te Show Some Respect.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll UpScroll Up
%d bloggers like this: