Sting i Zucchero objavili pjesmu ‘September’

Legendarni Sting objavio je ‘September‘, prethodno neotkriven duet s talijanskom muzičkom ikonom Zuccherom preuzet s nadolazećeg izdanja ‘Duets‘, koji na jednom mjestu okuplja njegove omiljene muzičke saradnje. Premda je album trebao na police stići 27. novembra, utjecajni je kantautor otkrio kako je zbog poteškoća izazvanih aktualnom pandemijom njegova objava prebačena na 19. mart 2021. godine.

Sting je duet s popularnim talijanskim muzičarem najavio putem društvenih mreža, istovremeno otkrivši pratiteljima njihovu zajedničku fotografiju koja je ujedno i naslovnica singla. Produkciju pjesme potpisuje Sting, dok je za miks zaslužan nagrađivani audio inženjer Robert Orton.

Kroz svoju uspješnu i dugu karijeru, Sting je radio s nizom muzičara – među njima su kantautor Cheb Mami, rock ikona Eric Clapton te Mary J. Blige, jedno od najuspješnijih imena R&B muzike. Uz saradnje koje ostvario s njima, na albumu ‘Duets’ će se naći i ‘Don’t Make Me Wait‘, duet sa Shaggyjem preuzet s njihovog zajedničkog albuma nagrađenog Grammyjem.

Album ‘Duets’ u fizičkom se obliku može prednaručiti na Stingovoj službenoj web stranici. Publika može birati između CD formata te dvostrukog vinila.

‘Duets’ – popis pjesama (CD)

Little Something ft. Melody Gardot
It’s Probably Me ft. Eric Clapton
Stolen Car ft. Mylène Farmer
Desert Rose ft. Cheb Mami
Rise & Fall ft. Craig David
Whenever I Say Your Name ft. Mary J. Blige
Don’t Make Me Wait ft. Shaggy
Reste ft. GIMS
We’ll Be Together ft. Annie Lennox
L’amour C’est Comme Un Jour ft. Charles Aznavour
My Funny Valentine ft. Herbie Hancock
Fragile ft. Julio Iglesias
Mama ft. Gashi
September ft. Zucchero
Practical Arrangement ft. Jo Lawry
None Of Us Are Free ft. Sam Moore
In The Wee Small Hours Of The Morning ft. Chris Botti

Izvor: muzickazona.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll UpScroll Up
%d bloggers like this: