Dua Lipa organizira festival na Kosovu, ove godine i po prvi put u Albaniji

Iza najvećeg festivala na Kosovu stoji trenutno jedna od najutjecajnijih pjevačica na svijetu, Dua Lipa. Iako Dua nije rođena na Kosovu, nikad nije skrivala svoje korijene, a svoju je ljubav prema domovini svojih roditelja prikazala i osnivanjem Sunny Hill Festivala. Sunny Hill Festival stvorili su Dua Lipa i njezin otac Dukagjin u 2018. Dakako, zbog pandemije koronavirusa dva su izdanja festivala odgođena, a u 2022. Sunny Hill, osim na Kosovo, velike zvijezde dovodi i u Tiranu, u Albaniju.

Sunny Hill Festival u Prištini će se održati od 4. do 7. kolovoza, a u glavni će grad Kosova zbog njega stići Diplo, J. Balvin, Skepta i Dua Lipa kao headlineri uz mnoštvo drugih izvođača. Sunny Hill u Tirani, će se s druge strane, odvijati na kraju kolovoza, od 26. do 28. kolovoza, a lineup se za albansku verziju festivala tek čeka. Organizatori festivala govore kako žele da ljudi dožive festival s najboljim lineupeom u jugoistočnoj Europi uz neke od najpoznatijih izvođača modernoga vremena. https://www.instagram.com/p/CgUupJvIIi1/?utm_source=ig_embed&ig_rid=e2b76b0c-892f-4360-8a22-aaa74ca02f28

Organizacija festivala u Germia Parku u Prištini izazvala je reakcije ekoloških aktivista koji tvrde da festival uništava prirodu i divlji život parka koji se neće oporaviti još desetljećima od toga. Aktivisti su tražili potpuno otkazivanje festivala, no do toga očito nije došlo te će Sunny Hill i ovo izdanje provoditi u spomenutom parku.

Dua Lipa na društvenim je mrežama još u 2020. izazvala rasprave o velikom Kosovu u koje su se uključi i Hrvati. U tim se objavama zalagala za Kosovo na mapi jer kako je pisala „Kosovo nikad nije i nikad neće biti Srbija“.

Muzika.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Scroll Up
%d bloggers like this: