Gipsy Kings sarajevskoj publici priredili fenomenalan koncert u dvorani Zetra

Legendarna grupa Gipsy Kings priredila je nezaboravnu noć u dvorani Zetra u Sarajevu.

Publika je imala priliku uživati u najvećih hitovima ove grupe kao što su “Galaxia”, “Jobi joba”, “Para para”, “Un amor”, “Vamos a bailar”, “Bamboleo” i brojnim drugim.

Kako su naveli ranije, sarajevski koncert bio je specifičan po set listi. Publika je imala priliku da posluša presjek njihovih najvećih hitova, a na popisu se našlo čak 17 pjesama iz njihove dugogodišnje bogate karijere. Frontmen grupe Nicolas Reyes ranije je izjavio da publiku očekuje noć za pamćenje, što se i obistinilo.

“Drago mi je da dolazim u Sarajevo sa Gypsy Kingsima. Vjerujte mi, znam mnogo o vašoj zemlji i gradu i jedva čekamo da dođemo. Bez sumnje, gledat ćete najluđi i najveći show ikada, na kojem ćemo odsvirati sve naše pjesme”, poručio je Nicolas Reyes ranije za medije.

Podsjećamo, posljednji put u Sarajevu su nastupali u februaru 2020. godine, ali samo s jednim originalnim članom stalne postave grupe. Ovaj put su odlučili doći u punom sastavu s devet vrhunskih muzičara. Zvanična turneja Gipsy Kingsa počinje tek 15. maja, kada će nastupati u Londonu.

(KLIX)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll Up
%d bloggers like this: