Subota, 15.juli, u Bosanskoj Krupi: 3. bosanskokrupska Una regata

Dek@n

Bosanska Krupa je ovog vikenda zasigurno centar dešavanja turističko-kulturnih događaja na našem kantonu i šire. Za sve one koji svoje slobodno vrijeme žele provesti kvalitetno uz zabavu, muziku i druženje, Bosanska Krupa je mjesto gdje ovog vikenda morate biti.

U organizaciji Grada Bosanska Krupa i JU „Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“ u subotu se organizuje 3. bosanskokrupska regata. Ove godine će u regati učešće uzeti oko 700 učesnika raspoređenih u 82 čamca.

Za sve učesnike regate organizovani su prijevoz, lunch paketi, večera i zabavni program. Okupljanje učesnika je u 9.30 sati na autobusnoj stanici u Bosanskoj Krupi odakle će učesnici krenuti na start regate koji se i ove godine nalazi u Salihovcu, gdje će se izvršiti podjela opreme i čamaca, te lunch paketa. Prijevoz rafting čamaca i opreme je osiguran sa autobusne stanice od 7.30 sati.

Start regate iz Salihovca je planiran u 12:00 sati, a za sve učesnike organizovana je pauza u kanjonu rijeke Une. Očekivani dolazak učesnika regate na cilj je oko 17:00 sati u kamp na Velikoj adi u Bosanskoj Krupi, a u 17:30 za sve učesnike organizovana je i večera.

Manifestacija „3. bosanskokrupska Una regata“ se nastavlja u znaku Bosanske Krupe koncertom domaćih bendova i muzičara. Na Malim adama (Zeleni otoci) od 19:30 sati predviđen je koncert gdje će sve učesnike regate, te goste i građane Bosanske Krupe zabavljati bosanskokrupski bend Linija života i bosanskokrupski muzičari Jasmin Beširević i Emir Hasić.

Pored organizatora Grada Bosanska Krupa i JU „Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“, 3.bosanskokrupsku regatu su ove godine sponzorstvom podržali i prijatelji manifestacije Banjalučki ćevapi kod Envera i RINGSPANN Bosanska Krupa d.o.o.

Kompletan program 3.bosanskokrupske Una regate možete pogledati u nastavku:

9:30 – polazak autobusa sa autobuske stanice Bosanska Krupa
12:00 – start 3. bosanskokrupske Una regate (Salihovac)
14:00 – Pauza u kanjonu rijeke Une
17:00 – dolazak regate u Bosansku Krupu (Velika ada)
17:30 – Večera za sve učesnike (Velika ada)
19:30 – Koncert na Malim adama
– Linija života
– Emir Hasić
– Jasmin Beširević

Share This Article
Leave a comment
Scroll Up