Band ”Linija života” iz Bosanske Krupe, lijepo je spojio dugogodišnje iskustvo Ismeta Dekanovića Dekana (Bass i vocal) i Ibrahima Pašalića Džimija (gitara) sa talentom i ambicioznošću bubnjara Mirsada Halkića i klavijaturiste Samira Alagića. Naše pojedinačne linije života spojile su se u jednu 1996.godine.

Godinama smo svirali u različitim bandovima,svima nam je muzika u krvi i nije vrijedilo opirati se želji da krenemo ponovo iz početka i naše četiri linije spojimu u jednu „Liniju života“.

Grupa „ Linija života“ već godinama iza sebe ima bezbroj kvalitetnih nastupa,kao i stvorenih nekoliko kvalitetnih kompozicija s kojima smo nastupali na bihaćkom festivalu a na jednom od njih 2001. godine osvojili smo i nagradu za najbolji tekst za istoimenu pjesmu “Linija života”.Tu su još kompozicije: ”Sve ili ništa” i ”Od kad te ne volim ” koje smo snimili u bihaćkom studiju „Bi Production“.

Radili smo i velike koncerte sa poznatim imenima bosanskohercegovačke muzičke scene od kojih izdvajamo: Amira Kazića Lea,Al Dina,Nermina Puškara Pušku,Donnu Ares,Adnana Busuladžića ,Harija Varešanovića,grupu ”Sarr- E- Roma”;bili zajedno na mini turneji sa Indexima,svirali kao predgrupa grupi Konvoj,Ivani Banfić ,te imali nekoliko kvalitetnih nastupa sa Osmanom Hadžićem i Halidom Bešlićem.

Radili smo i svoje solističke koncerte u našem gradu pred mnogobrojnom publikom a u povodu naših jubilarnih 15 i 20 godina postojanja grupe (fotografije sa tih koncerata možete vidjeti u galeriji).Takođe smo popratili niz manifestacija od društvenog značaja u gradu kao i drugih značajnih nastupa.

Svih ovih 20. godina zajedničkog rada promijenili smo nekoliko puta kompletnu kvalitetnu i profesionalnu opremu,prateći sva najnovija tehnička dostignuća.Danas imamo dobra gitarska pojačala :VOX,PEAVAY,TC ,RAZGLAS:DYNACORD 5 KW D-LITE SYSTEM,PRESONUS MIX STUDIO LIVE 24.4.2 ;El.gitare :Gibson,Luke,Fender,Ibanez;Acoustic guitar :Washborn,Godin; Bass guitar Peavey Cirrus 5 String Bass Bubinga, klavijature Korg ,bubnjeve TAMA,udaraljke,mikrofone Shure SM 58,AKG itd.

Pjesma je bila i ostala smisao našeg postojanja,kao i svi dragi ljudi koje srećemo na našim nastupima i koji su uz nas svih ovih godina.

Scroll Up
%d bloggers like this: