Band ”Linija života” iz Bosanske Krupe, lijepo je spojio dugogodišnje iskustvo Ismeta Dekanovića Dekana (Bass i vocal) i Ibrahima Pašalića Džimija (gitara) sa talentom i ambicioznošću bubnjara Mirsada Halkića i klavijaturiste Samira Alagića. Naše pojedinačne linije života spojile su se u jednu 1996.godine.

Godinama smo svirali u različitim bandovima,svima nam je muzika u krvi i nije vrijedilo opirati se želji da krenemo ponovo iz početka i naše četiri linije spojimu u jednu „Liniju života“.

Grupa „ Linija života“ već godinama iza sebe ima bezbroj kvalitetnih nastupa,kao i stvorenih nekoliko kvalitetnih kompozicija s kojima smo nastupali na bihaćkom festivalu a na jednom od njih 2001. godine osvojili smo i nagradu za najbolji tekst za istoimenu pjesmu “Linija života”.Tu su još kompozicije: ”Sve ili ništa” i ”Od kad te ne volim ” koje smo snimili u bihaćkom studiju „Bi Production“.

Radili smo i velike koncerte sa poznatim imenima bosanskohercegovačke muzičke scene od kojih izdvajamo: Amira Kazića Lea, Al Dina, Nermina Puškara Pušku, Donnu Ares, Adnana Busuladžića , Harija Varešanovića, grupu ”Sarr- E- Roma”; bili zajedno na mini turneji sa Indexima, svirali kao predgrupa grupi Konvoj, Ivani Banfić ,te imali nekoliko kvalitetnih nastupa sa Osmanom Hadžićem i Halidom Bešlićem.

Radili smo i svoje solističke koncerte u našem gradu pred mnogobrojnom publikom a u povodu naših jubilarnih 15, 20 i 25 godina postojanja grupe (fotografije sa tih koncerata možete vidjeti u galeriji).Takođe smo popratili niz manifestacija od društvenog značaja u gradu kao i drugih značajnih nastupa.

Svih ovih 25. godina zajedničkog rada promijenili smo nekoliko puta kompletnu kvalitetnu i profesionalnu opremu,prateći sva najnovija tehnička dostignuća. Danas imamo dobra gitarska pojačala :VOX, PEAVAY, TC ,RAZGLAS: RCF 5 KW ,ALLEN HEATH MIX QU 24 ;El.gitare : Gibson, Luke, Fender, Ibanez; Acoustic guitar :Washborn, Godin; Bass guitar Peavey Cirrus 5 String Bass Bubinga, klavijature Korg ,bubnjeve TAMA, udaraljke, mikrofone Shure SM 58,AKG itd.

Pjesma je bila i ostala smisao našeg postojanja,kao i svi dragi ljudi koje srećemo na našim nastupima i koji su uz nas svih ovih godina.

Scroll Up
%d bloggers like this: